Pallontallaajat.net
Valikko

Painajaisten jälkeistä papereiden pyöritystä!

Lähenee Lähenee!

Tän aamua olenkin sitten tarkistellut kaiken varmaan seitsemään kertaan, se kun kuuluu tapoihini. Tässä hieman listaa mitä kaikkea tähän aamuun on sitten kuulunut.

Lentoaikataulut, lentoliput, matkalaukut ym

Passi, ja siitä kopiot sähköpostiin

Vakuutukset ja niistä myös kopiot

Viisumi asiat

Matkustustiedotteen teko

Lääkkeet, reseptit ja todistukset

ym ym ym, lista näyttäisi olevan loputon.

Varman päälle tarkistus!

Mutta koska olen aina ollut hirvittävän tarkka, että kaikki on tip top matkoilla, niin tämä on itselle jopa helpottavaa vaikkakin tässä paahtavassa helteessä lämmin läppäri sylissä ei ehkä sitä mitä mieluiten tekisin nyt. Josko painajaiset myöhästymisestä lakkaisivat tähän. Mieluummin olisin vaikka Afrikan auringon alla, korallin valkoista hiekkaa varpaissa ja katselisin Intian valtamerelle haaveillen! No siihen ei ole onneksi kauaa ja pinnistän nyt nämä paperit kuntoon.

Painajaismainen unelmako?

Olen nyt kahtena yönä nähnyt jo painajaisia että aloitan pakkaamaan tuntia ennen kun pitäisi jo olla kentällä ja sitten myöhästyn koneesta. Olen: Aina ajoissa paikalla – ihminen ja tuollainen myöhästely ei kuulu tapoihini. Ja siksikin voin sanoa noita unia painajaisiksi. Ne todella ahdistaa ihmistä joka ei muuten äkkiseltään muista koska olisi ollut myöhässä, onko koskaan? Se kertoo jo jotain tavastani elää. Hukattua aikaa moni sanoo jos on liian ajoissa ja joutuu odottamaan, mutta itse ainakin elän mieluummin stressittömänä ja olen ajoissa kuin aiheuttaen itselleni turhaa stressiä. Tämä tuleva matka on viimeisen päälle hiottu, jokaista lippua ja lappua myöden.

Reseptit, suunnittelua

Tällaiseen reissuun ei voisi lähteä ihan niin vaan, tuosta suitsait sukkelaan! En ainakaan minä. Monta valmisteltavaa asiaa ja kun en ole tältä kropaltani se ehjin niin jo pelkästään lääkityksien ym kanssa on ollut omat mutkansa. Keväällä kun matkasta tulikin totta, ensimmäisenä varasin lääkärilel ajan, tiesin että vaatii aika veivauksen ja mietinnän miten saadaan tuo lääkitys sellaiseksi että uskallan lähteä! No tänään sain hoitajalta viestin ja kaiken pitäisi olla kunnossa myös lääkkeiden ja todistusten osalta. Tokihan Dar on iso ja hieno kaupunki mutta en ensimmäisenä tahdo juosta siellä lääkärissä niin nyt on kaikki valmiina kolmeksi kuukaudeksi.

Sitten vakuutukset

Minulla on koululta vakuutukset koska tämä reissu on osa opiskelujani mutta kaikille suosittelen ehdottomasti tapaturma/sairausvakuutusta sekä sitten oman harkinnan mukaan tietysti matkatavaravakuutusta. Tuo matkatavaravakuutus on ainoa mikä minulta puutttu, sitä ei koulun kautta tietenkään tule, mutta otan sen itse koska matkaan lähtee myös kallis kamerakalusto. Kameroiden ym kanssa tulee myös huomioida että varsinkin safareilla hiekka pöllyää, joten hiekalle arat tavarat on syytä pakata vaikka minigrip pusseihin. Nämä suojaavat myös paviaaneilta lodgeissa, niitä ei ainakaan paviaanit osanneet avata keniassa. Tuosta tilanteesta kun törmäsimme paviaaneihin voin kertoa joskus lisää, se oli kyllä niin huvittavaa. pikkusiena vinkkinä niin naapurihuoneen pyykkikassi oli kauniisti levitelty muiden ikkunoiden alle, kyllä naapurihuoneen rouvaa hävetti kalsareitaan keräilessä! Mutta, vakuutuksia kannattaa kysellä hyvissä ajoin ja kilpailuttaa. Tarjoajia on paljon ja käytännöt vaihtelee. Kylläpä jo odotan että pääsen ottamaan tuoreita kuia, Kenian kuvia lisäilen nyt tekstiini että Afrikka näkyy!

Matkustustiedote

Noniin, tämä olikin jo tuttua Kenian reissun jäljiltä ja päätin sen tehdä nytkin. Jos jotain kuitenkin sattuu niin ulkoministeriön sivuilla pääsee tämän tekemään ja on suositeltavaakin jos matkustaa. Oli kyse sitten lyhyestä tai pidemmästä reissusta. Jos iskee joku yleinen hätätila tai muuten sattuu jotain niin ulkoministeriö osaa sitten ottaa yhteyttä ja tarvittaessa auttaa.

Passit ym kopiot.

Lähetin kaikista vakuutuspapereita, passista ym tärkeistä papereista kopiot sähköpostiini jos reissussa joku hukkuu niin on ainakin sitten kopiot olemassa. Lentoliput saankin suoraan Qatar Airwaysin  sivuilta jos niitä tarvitsee.

Perille päästyäni

Aika lystiä tämä. Ja sitten kun pääsen perille niin alkaakin uusi hulapaloo. Ensimmäisenä tietysti täytyy hankkia paikallinen puhelinliittymä jotta saan asiallisen hintaisen nettiliittymän. Vaikkakin olen päättänyt tuon matkan olevan myös irtautumista netistä, keskityn aivan kaikkeen muuhun kuin siihen mitä milläin face foorumilla taas kirjoitellaan. Toki raportoin tänne kuulumiset ym mutta tuo jatkuva “online” tavoitettavuus on varmasti iso helpotus.

 

Nyt taidan hilppaista avaamaan matkalaukun ja alkaa yliviivaamaan muistilistaa pikku hiljaa! Millainenhan ostoslista mua vielä ennen lähtöä odottaakaan! Pysytäänpä varjossa ja muistetaan juoda! Täällä matkakuume nostaa lämpöjä entisestään! Tässä olen samalla koittanut opiskella perusteita swahilista. Mutta kun ei tässä helteessä jää päähän mikään! Uskon että tuokin kieli sitten lähtee tarttumaan kun sitä päivittäin muilta kuulee ja koittaa jonkin erran ruosteessa olevalla englannilla tuolal maailmalla selvitä. Mutta omien kokemustaén mukaan afrikkalaiset jos jotkut osaavat typerälle länsimaalaiselle vaikka rautalangasta vääntää jos en muuten pysy kärryillä.

 

Ja kuten Kenialainen oppaani Omari sanoi: Teillä on kello, mutta meillä on kaikki aika. Siinäpä sitä on viisautta kerrakseen ! Asante!

 

 

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus